dijous, 31 de gener de 2013

El Seguici Festiu de Reus s’exposa al Palau de la Virreina de Barcelona

Dimecres, 30/01/2013

foto: Gerard Pouget
Amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el pati del Palau de la Virreina (La Rambla, 99) acollirà els diferents elements del Seguici Festiu de Reus. L’exposició es pot veure de l’1 al 17 de febrer, cada dia de les 10:00 a les 20:00 hores, amb accés lliure.
És la primera vegada que el Seguici reusenc es desplaça en tot el seu conjunt fora de la capital del Baix Camp. El Seguici que estarà exposat a Barcelona està format pel Drac, el Bou, la Víbria, les galeres del Ball de Galeres, la Mulassa, els Gegants de Reus, el Carrasclet, l’Àliga de Reus, els cavallets del Ball de Cavallets, el Basilisc, el Lleó i els Nanos. A més, els visitants de l’exposició podran veure imatges del Seguici Festiu de Reus en acció, ja sigui durant la Professó o les diferents ballades pels carrers o la de Lluïment a la plaça del Mercadal.
Signatura d’un conveni de col·laboració
El proper dilluns, 11 de febrer, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i el regidor de Cultura i Joventut de Reus, Joaquim Sorio, signaran un conveni de col·laboració entre l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Ajuntament de Reus. El conveni preveu l’intercanvi entre les dues ciutats de tots aquells elements de cultura tradicional i popular que promoguin el turisme cultural als respectius municipis.

informació extreta de: http://www.reus.cat/noticia/el-seguici-festiu-de-reus-sexposa-al-palau-de-la-virreina-de-barcelona