protocol


A continuació us detallem de les sortides i actes protocol·laris de l’Àliga durant l’any:   
    
Per corpus:

El diumenge següent a la celebració del Corpus, si considerem que el Corpus se celebra en dijous, l’Àliga de Reus assistirà a la Processó
- Quan el Santíssim estigui a la porta de la Prioral, abans de sortir, l’Àliga de Reus ballarà el “Ball solemne curt”.
- A la processó anirà darrera dels gegants.  


Per la Festa Major de Sant Pere:

Dia 28 de juny.
Sortida al matí i la tarda des de l’Ajuntament i cercavila pels carrers de la ciutat. Al vespre actuació junt amb els altres grups festius de la ciutat a la plaça del Mercadal i anada a Completes.
Protocol
- “Ball solemne curt” davant de les autoritats abans de la sortida cap a Completes.
- Anada a Completes, davant de les autoritats. En arribar a la Prioral, dóna pas a les autoritats i al finalitzar torna cap a l’ajuntament davant les autoritats.

Dia 29 de juny.
- Al migdia actuació junt amb els altres grups festius de la ciutat a la plaça del Mercadal i a la tarda anada a l’Ofici i a la processó.
Protocol
- Al matí ballada de  lluïment, on es fa el “Ball solemne llarg”
- A l’anada a l’Ofici l’Àliga de Reus, va davant de les autoritats, acompanyant-los fins a la Prioral, deixa pas a les autoritats.
-  Al sortir el Reliquiari de Sant Pere per la porta de la Prioral, l’Àliga de Reus balla, davant seu, el “Ball solemne curt”. 


 Festa Major de Misericòrdia:

Participació amb la resta dels grups festius de la ciutat a la baixada al Santuari.
Protocol
-  A la tarda entra dins el Santuari i davant l’altar fa el “Ball solemne curt” al finalitzar, fa la ofrena del ram a la Verge de Misericòrdia.