la nit de fer l'índiu

Al 2016


El Ball de Cercolets de Reus és el convidat a fer l'Índiu aquest 2016, pels seus 20 anys!! Vinga que això ja ho tenim aquí!! La farem grossa!! 
al 2015

La Colla Gegantera de Reus i els portadors de l’Àliga de Reus organitzen el 26 de juny 2015 un nou acte per la Festa Major de Sant Pere. Aquest acte que enguany comptarà amb la Mulassa com a protagonista, però l'objectiu de cada any es convisar a un element del seguici festiu que estigui d’aniversari.


Aquí sota tenim el cartell de l'acte! 

Concurs de Música tradicional per l’acte “La Nit de fer l’índiu


BASES

1- Introducció 

La Festa Major de Sant Pere de Reus té molts elements que la fan extraordinària; un dels més destacats és, sens dubte, la música. Les melodies, els intèrprets i la varietat de formacions esdevenen, per sí mateixos, un autèntic espectacle. Aquest any, com a novetat, es presenta un nou acte per la ciutat de Reus anomenat “La Nit de fer l’Indiu”, organitzat per les entitats encarregades de portar l’Àliga i els Gegants Indis, que sortiran en una cercavila nocturna de caire festiu, canviant el seu escenari i públic típic, i podran lluir d’altres formes que les habituals. Per tal de realçar aquest acte hem cregut convenient crear una peça musical identitària de la ciutat. Aquesta mateixa peça musical després ha de servir per ser utilitzada per tots els elements de la ciutat i com a esclat de festa a la plaça. Creiem que la millor manera per aconseguir aquesta música és mitjançant un concurs de composició.


2- Bases 
2.1- Podran participar en aquest concurs qualsevol persona, sigui quina sigui la seva edat i nacionalitat. 
2.2- Es poden presentar fins a dos composicions per compositor. 
2.3- La composició ha de ser interpretada per una banda/cobla de música tradicional (instruments: caixa/timbal, timbal fondo, plats, dos gralles en Sib, dos tarotes, tible, tenora, dos trompetes, dos trombons i tuba). 
2.4- Les peces han de ser originals i inèdites 
2.5- La durada d’aquesta no pot ser superior als 2 minuts. 
2.6- Es valorarà positivament la relació de la música amb la ciutat de Reus, sobretot amb els Gegants i l’Àliga. 


3- Condicions Generals 
3.1- Les composicions han de ser presentades amb partitura i enregistrades al correu:femlindiu@gmail.com
3.2- El jurat està format per un membre de l’Àliga de Reus, un membre de la Colla Gegantera de Reus, dos músics de renom i el Regidor de Cultura. 
3.3- La data final d’entrega és el dia 05 de Juny de 2015. 
3.4- Es reserva el dret d’ús de les diferents propostes presentades. 
3.5- El premi pel guanyador està valorat en 1.000€ bruts. 
3.6- La proposta guanyadora serà presentada el dia 26 de juny en l’estrena del mateix acte (es reserva el dret de fer una pre-estrena uns dies abans). 
3.7- El guanyador serà escollit el dia 08 de Juny. 
3.8- El jurat es reserva el dret de deixar el premi desert si ho considera oportú. 
3.9- La peça guanyadora podrà ser enregistrada utilitzant qualsevol plataforma en un futur. 
3.10- Els autors que optin al premi eximeixen a l’organització de qualsevol responsabilitat derivada de plagi o de qualsevol transgressió de la legislació vigent en la qual pugui incórrer algun dels participants. 
3.11- Totes les qüestions no previstes en aquestes bases seran resoltes pel jurat. 
3.12- La participació en el concurs pressuposa la total acceptació d’aquestes bases.
3.13- Per tal d’entrar dins del concurs, cal que ens comuniqueu que esteu interessats en participar-ne enviant-nos un correu a: femlindiu@gmail.com


organitzen