dilluns, 1 de setembre de 2014

Festa Major de Misericòrdia 2014

Dimecres 24 - LA VIGÍLIA

 

19:00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu de Reus i altres elements, per anunciar la vigília de la festa. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.


 Dijous 25 - MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA10:00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i, des de l’Ajuntament, sortida en cercavila de diferents elements del Seguici Festiu, fins a la plaça de la Pastoreta11:00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu de la ciutat fins al Santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants, el Gegant Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.

De 17:00 h a 19:00 h, davant del SANTUARI, ballades dels gegants, els nanos, les danses i el bestiari.

Quan arribin els diables al Santuari, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.Dissabte 27 - TROBADA D’ÀLIGUES DE CATALUNYA


A partir de les 12:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, exposició de les àligues que participaran a la Trobada d’Àligues de Catalunya.

17:00 h, a l’AJUNTAMENT, recepció dels representants i alcaldes de les ciutats participants a la Trobada d’Àligues.18:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de la cercavila de les àligues participants a la Trobada d’Àligues. El recorregut de la cercavila serà: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i acabarà novament a la plaça del Mercadal, on tindran lloc els balls de lluïment de les àligues.